De werkgroep Inclusie is samengesteld uit leden van verschillende adviesraden binnen Maastricht, zo worden ouderen, jongeren, mensen met en zonder beperking en mensen met verschillende achtergronden vertegenwoordigt. Daarnaast zijn ook ervaringsdeskundige opgenomen in de werkgroep.

Binnen de adviezen die wij als raad geven aan de gemeente, let de werkgroep erop dat het thema inclusie wordt meegenomen. Iedereen moet zonder drempels of obstakels (zichtbaar of niet) gebruik kunnen maken van de bestaande faciliteiten in de stad.

Zo moet je met en zonder een beperking lekker kunnen shoppen of naar de bioscoop kunnen gaan, moet informatie voor iedereen te vinden zijn of je nu kunt lezen of niet en ongeacht welke taal je spreekt. Moeten overheidsdiensten door iedereen gebruikt kunnen worden en moet iedereen van A naar B kunnen komen of dat nu met het openvervoer is of met doelgroepenvervoer.

Iedereen moet mee kunnen in de maatschappij, als werkgroep letten wij erop dat de gemeente dit in Maastricht ook realiseert.

Werkgroepleden:

Miranda Wiegers
Nol Stijnen,
Frans van der Horst,
Robin Beckers

 

Ad Hoc leden:
Theo Brüll
(Samen onbeperkt),
Ria Verstappen
(ASM),
Huup Peters
(Samen onbeperkt).